Czuję miętę Adama Nowaka (Bydgoszcz)

Czuję miętę
Czuję miętę

Sposób przygotowania:

  • Białą część pora kroimy w cienkie plasterki.
    • Czosnek siekamy drobno.
      • W garnku podgrzewamy niewielką ilość oliwy.
        • Na gorącą oliwę wrzucamy pora, czosnek i przyprawiamy.
          • Smażymy na niewielkim ogniu przez 5 minut.
            • Wlewamy bulion i zagotowujemy.
              • Dodajemy groszek.
                • Gotujemy przez 2 minuty.
                  • Wyławiamy 1/3 groszku.
                    • Resztę płynu miksujemy na gładką masę.
                      • W trakcie miksowania dodajemy miętę, jogurt i sok z cytryny.
                        • Doprawiamy solą i pieprzem.
                          • Krem podajemy z kleksem z jogurtu.
                            • Na wierzch posypujemy startą skórkę cytryny i ozdabiamy listkami mięty.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości