Czterolistna koniczynka Renaty Glinkowskiej (Łódź)

Czterolistna koniczynka
Czterolistna koniczynka

Sposób przygotowania:

● Cebulę obieramy i siekamy.

● Posiekaną cebulę szklimy w garnku z oliwą.

● Do podsmażonej cebuli wlewamy bulion i zagotowujemy.

● Dodajemy groszek i gotujemy przez około 5 minut, aż będziemy miękki.

● Dodajemy curry, kmin rzymski i świeżo mielony pieprz.

● Jarmuż płuczemy.

● Odrywamy zielone liście i wrzucamy do przygotowanej zupy.

● Gotujemy przez około 1 minutę na małym ogniu.

● Zupę miksujemy.

● W trakcie miksowania stopniowo dodajemy mleko kokosowe.

● Gotujemy przez około 2 minuty na małym ogniu.

● Krem doprawiamy solą morską.

Podajemy z czarnuszką

podziel się:

Pozostałe wiadomości