Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sos do królika z grzybami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sos do królika z grzybami - składniki:
Sos do królika z grzybami - sposób przygotowania: Grzyby czyścimy i kroimy na niezbyt małe kawałki (pieczarki na plasterki). Cebulę i czosnek grubo siekamy. Podsmażamy w rondlu na oleju kawałki królika. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy grzyby z cebulą i czosnkiem. Podsmażone grzyby dodajemy do mięsa i dobrze przyprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem i pieprzem cayenne. Dodajemy ziele angielskie i zalewamy śmietaną wymieszaną z przecierem pomidorowym. Przykrywamy szczelnie rondel i dusimy królika na wolnym ogniu ok. 1 godz., aż będzie miękki.