Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sos do królika z grzybami
Sos do królika z grzybami - składniki:
Sos do królika z grzybami - sposób przygotowania:
Grzyby czyścimy i kroimy na niezbyt małe kawałki (pieczarki na plasterki). Cebulę i czosnek grubo siekamy. Podsmażamy w rondlu na oleju kawałki królika. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy grzyby z cebulą i czosnkiem. Podsmażone grzyby dodajemy do mięsa i dobrze przyprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem i pieprzem cayenne. Dodajemy ziele angielskie i zalewamy śmietaną wymieszaną z przecierem pomidorowym. Przykrywamy szczelnie rondel i dusimy królika na wolnym ogniu ok. 1 godz., aż będzie miękki.
- ząbki czosnku
- 1/2 kg grzybów (najlepsze leśne: kurki
- podgrzybki
- prawdziwki
- ale mogą być pieczarki)
- 1 szkl. śmietany
- 3-4 ziarenka ziela angielskiego
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- szczypta suszonego rozmarynu
- sól
- pieprz
- pieprz cayenne
- olej do smażenia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki