Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chutney szampański - pikantny sos do mięs

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Chutney szampański - pikantny sos do mięs - składniki:
Chutney szampański - pikantny sos do mięs - sposób przygotowania: Warzywa umyć. Pomidory sparzyć. Jabłko, cebulę oraz pomidory obrać. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych. Warzywa i jabłko pokroić w niewielką kostkę. Włożyć do rondelka, zalać szampanem, dodać sok oraz skórkę z cytryny, sól, pieprz, chili oraz trochę miodu i gotować na małym ogniu, aż szampan wyparuje, a sos zgęstnieje. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, razem z chrzanem, dodać do sosu, doprawić i wymieszać. Przed podaniem ostudzić.