Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Chutney szampański - pikantny sos do mięs
Chutney szampański - pikantny sos do mięs - składniki:
Chutney szampański - pikantny sos do mięs - sposób przygotowania:
Warzywa umyć. Pomidory sparzyć. Jabłko, cebulę oraz pomidory obrać. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych. Warzywa i jabłko pokroić w niewielką kostkę. Włożyć do rondelka, zalać szampanem, dodać sok oraz skórkę z cytryny, sól, pieprz, chili oraz trochę miodu i gotować na małym ogniu, aż szampan wyparuje, a sos zgęstnieje. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, razem z chrzanem, dodać do sosu, doprawić i wymieszać. Przed podaniem ostudzić.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki