Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bigos łososiowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bigos łososiowy - składniki:
Bigos łososiowy - sposób przygotowania: Obrać, umyć i poszatkować kapustę białą, włoską i czerwoną, tak samo jabłka, wszystko razem wymieszać. W dużym garnku zagotować 0,5 l wody, dodać 4 kostki rosołu warzywnego Knorr, 0,5 szklanki miodu, wrzucić wymieszaną kapustę z jabłkami i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Do małego garnka wrzucić kapustę kiszoną, podlać szklanką wrzątku i dusić również na małym ogniu pod przykryciem aż do miękkości. Namoczyć suszone grzyby. Co jakiś czas przemieszać, uważając, aby kapusta nie przywierała do dna garnka! Obrać i pokroić w plastry cebulę i pieczarki. Mocno podsmażyć na oliwie idodać do mieszanki kapuścianej. Zaraz potem dodać kilkanaście ziaren ziela angielskiego, kilka liści laurowych i suszone śliwki. Namoczone grzyby dodać razem z wodą, w której się moczyły. Do kiszonej kapusty dodać koncentrat pomidorowy i rodzynki. Kiedy mieszanka kapuściana i kapusta kiszona będą już miękkie, połączyć je razem w dużym garnku i podlać dwiema szklankami wina. Można zwiększyć ogień i lekko uchylić przykrywkę. Uchylić rów