Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwiczki na sałatce

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (19 głosów)

Polędwiczki na sałatce - składniki:
Polędwiczki na sałatce - sposób przygotowania: Przygotuj mięso: rozgrzej piekarnik do 175°C. Wymieszaj przyprawy, natrzyj polędwiczki i obsmaż w brytfannie na oliwie. Wymieszaj składniki glazury, posmaruj polędwiczki po wierzchu. Piecz około 20 minut na środkowym poziomie piekarnika. Pozostaw na 10 minut w temperaturze pokojowej. W tym czasie wymieszaj wszystkie składniki sosu winegret w słoiku lub shakerze i przygotuj sałatkę: powycinaj fileciki (cząstki bez błonek i białej skórki) z grejpfrutów, wymieszaj je z pozostałymi składnikami oraz sosem winegret. Dodaj pokrojone w cząstki awokado, a na sałatce ułóż pokrojone w jak najcieńsze plasterki polędwiczki.