Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Naleśniki z melonem i wódką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Naleśniki z melonem i wódką - składniki:
Naleśniki z melonem i wódką - sposób przygotowania: Przygotuj ciasto: składniki zmiksuj, ciasto odstaw na 30 minut, a następnie wylewaj porcjami na patelnię posmarowaną olejem. Smaż cienkie naleśniki i zabezpieczaj je przed wystygnięciem. Przygotuj nadzienie: miąższ melona pokrój w kostkę. Czekoladę połam na kawałki i roztop w rondelku z dodatkiem śmietany. Masło rozgrzej, dodaj miąższ oraz skórkę z pomarańczy i smaż minutę. Włóż pokrojonego melona i duś około 7 minut, a następnie wymieszaj z czekoladą i płatkami migdałowymi. Na ciepłe naleśniki nałóż nadzienie, złóż na pół i skrop masłem roztopionym z miodem. Przed podaniem polej wódką i podpal.
Ażurowe naleśniki na słono