Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Naleśniki drożdżowe z masą orzechową

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Naleśniki drożdżowe z masą orzechową - składniki:
Naleśniki drożdżowe z masą orzechową - sposób przygotowania:

Zrób masę: orzechy sparz, obierz i posiekaj. Miód podgrzej, wymieszaj z alkoholem i orzechami.

 

Zrób ciasto: drożdże rozetrzyj z cukrem i wymieszaj z 3 łyżkami ciepłego mleka. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę, sól, jajka i ciepłe mleko. Wymieszaj, dodaj olej i skórkę pomarańczową, wyrób ciasto i pozostaw na 2 godziny do wyrośnięcia. Smaż na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem, nalewając cienką (około 5 mm) warstwę ciasta. Gdy powierzchnia naleśnika wyschnie, przewróć go na drugą stronę. Posmaruj masą orzechową i zwiń w rulon.

Ażurowe naleśniki na słono