Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Naleśniki drożdżowe z masą orzechową
Naleśniki drożdżowe z masą orzechową - składniki:
Naleśniki drożdżowe z masą orzechową - sposób przygotowania:
Zrób masę: orzechy sparz, obierz i posiekaj. Miód podgrzej, wymieszaj z alkoholem i orzechami.
Zrób ciasto: drożdże rozetrzyj z cukrem i wymieszaj z 3 łyżkami ciepłego mleka. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę, sól, jajka i ciepłe mleko. Wymieszaj, dodaj olej i skórkę pomarańczową, wyrób ciasto i pozostaw na 2 godziny do wyrośnięcia. Smaż na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem, nalewając cienką (około 5 mm) warstwę ciasta. Gdy powierzchnia naleśnika wyschnie, przewróć go na drugą stronę. Posmaruj masą orzechową i zwiń w rulon.
Ażurowe naleśniki na słono
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki