Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryżowe sakiewki z krewetkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (11 głosów)

Ryżowe sakiewki z krewetkami - składniki:
Ryżowe sakiewki z krewetkami - sposób przygotowania: Kiełki sojowe wrzuć do wrzątku na minutę i odcedź. Dodaj krewetki pokrojone na grube kawałki, drobno posiekanego pora, sos sojowy i posiekaną kolendrę. Posól, popieprz, wymieszaj. Szczypiorek wrzuć na 10 sekund do wrzątku, osącz. Arkusze papieru ryżowego ułóż pomiędzy 2 wilgotnymi ściereczkami, żeby zmiękły. Ułóż na środku każdego arkusza trochę farszu, podnieś boki i zwiąż szczypiorkiem jak wstążeczką, formując sakiewkę. Ułóż sakiewki w koszyczku do gotowania na parze i posyp kminkiem. Gotuj pod przykryciem przez 8 minut. Przygotuj sos: posiekaj pomidora i oczyszczoną paprykę, wymieszaj, przypraw oliwą, octem i solą. Podawaj w sosjerce.
Krewetki w kokosowej panierce