Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mintaj opiekany po ¶l±sku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Mintaj opiekany po ¶l±sku - składniki:
Mintaj opiekany po ¶l±sku - sposób przygotowania: Filety pokrój na mniejsze kawałki, obtocz najpierw w m±ce, następnie w jajkach, a na koniec w tartej bułce. Usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Zrób marynatę: cebulę pokrój w plasterki, włóż do gor±cej wody przyprawionej sol± i cukrem. Dodaj przyprawy, zagotuj. Gdy cebula zmięknie, wyjmij j± i ułóż na rybach, a do wywaru dodaj ocet. Przypraw do smaku pieprzem, ew. wlej nieco przyprawy do zup. Zagotuj, ostudĽ, polej ryby. Przykryj, wstaw na noc do lodówki. Podawaj z chlebem.

Informacje o Mintaj opiekany po ¶l±sku

  • Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    przyrz±dza się rybę na ¦l±sku! Przeczytaj przepis na mintaja opiekanego po ¶l±sku W tym tygodniu wybrali¶cie: Sernik na zimno z truskawkami i cynamonowym spodem! Oto przepis: Sernik na zimno z truskawkami i cynamonowym spodem spód sernika: 200 g suchego biszkoptu 60 g br±zowego cukru 120 g

  • Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    się czasami drobno start± skórkę cytrynow±, w sezonie można podać j± z truskawkami albo wi¶niami. ¬ródło: Nowa Kuchnia Polska   Zobacz też: Menu dnia z mintajem opiekanym po ¶l±sku

  • Proste i niedrogie dania z ryb±

    Proste i niedrogie dania z ryb±

    również inne ryby, np. morszczuka, mirunę, itp. Podawaj z chlebem. Mintaj opiekany po ¶l±sku 60 dag filetów z mintaja 2 duże lub 3 mniejsze jajka m±ka tarta bułka sól olej do smażenia Marynata: 120-150 ml octu 2 litry wody 1 cebula 4 li¶cie laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka

  • Zamiast karpia i ¶ledzia

    Zamiast karpia i ¶ledzia

    ok. 5 min. Sals± polewamy sandacza lub podajemy j± osobno w miseczce. Mintaj opiekany po ¶l±sku Składniki: 60 dag filetów z mintaja 2 duże lub 3 mniejsze jajka m±ka tarta bułka sól olej do smażenia  Marynata: 120-150 ml octu 2 litry wody 1 cebula 4 li¶cie laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 1