Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gruszki rumowe
Gruszki rumowe - składniki:
Gruszki rumowe - sposób przygotowania:
Wymieszaj w rondelku 1/3 szklanki rumu z gruszkami, połową szklanki wody, rodzynkami, cukrem i masłem. Zagotuj, co jakiś czas mieszając. Zmniejsz ogień, rondelek przykryj, podgrzewaj jakieś 10 minut, aż owoce będą miękkie. Potem odkryj rondel, wyjmij gruszki, a sos gotuj dalej, aż odparuje i nabierze syropowatej konsystencji. Zdejmij z ognia, połącz z pozostałym rumem. Polej gruszki i od razu podawaj. Do rumowych gruszek doskonale pasują lody waniliowe lub bita śmietana. Można je także posypać wiórkami czekolady.
Informacje o Gruszki rumowe
-
Menu dnia
, który sprawdzi się także podczas specjalnych okazji. By nadać deserowi bardziej odświętny charakter, podaj gruszki z lodami waniliowymi lub orzechowymi oraz bitą śmietaną. Zobacz przepis na gruszki rumowe
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki