Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kokosanki z czekoladową polewą
Kokosanki z czekoladową polewą - składniki:
Kokosanki z czekoladową polewą - sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 150 stopni. Blachę nasmaruj masłem, wyłóż folią, a folię jeszcze nasmaruj masłem i oprósz mąką. Ubij mikserem białko z cukrem, olejkami i szczyptą soli, dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Z masy uformuj ciasteczka na blasze (mogą być okrągłe lub podłużne), piecz jakieś 15-20 minut na złoty kolor. Ciastka zdejmij z blachy razem z folią, a gdy całkowicie ostygną, ostrożnie je poodrywaj. Możesz udekorować je paseczkami rozpuszczonej gorzkiej czekolady.
- 3 białka
- 1 łyżka cukru
- po kilka kropli olejku waniliowego i migdałowego
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- sól
- masło i mąka do formy
A może coś innego?
Informacje o Kokosanki z czekoladową polewą
-
Menu dnia
przepis na: Kokosanki z czekoladową polewą
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki