Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Deser z kiwi i mascarpone

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (22 głosy)

Deser z kiwi i mascarpone - składniki:
Deser z kiwi i mascarpone - sposób przygotowania: Obierz kiwi. Posiekaj je na kawałeczki, dodaj sok z cytryny, nieco cukru lub miodu do smaku oraz pokrojone zioła, wymieszaj i wstaw na 20 minut do lodówki. Mascarpone wymieszaj z odrobiną cukru lub miodu (jeśli lubisz, możesz dodać nieco likieru amaretto albo soku pomarańczowego do smaku), przełóż do szklanych pucharków (odłóż po łyżeczce mascarpone na każdą porcję). Na wierzch masy serowej nałóż porcje masy z kiwi i połóż na wierzchu po łyżeczce odłożonego mascarpone. Posyp pistacjami i udekoruj świeżymi ziołami