Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Karp faszerowany kaszą gryczaną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (6 głosów)

Karp faszerowany kaszą gryczaną - składniki:
Karp faszerowany kaszą gryczaną - sposób przygotowania: Grzyby zalej zimną wodą, odstaw na 30 minut. Ugotuj i pokrój w paski. Oczyść i spraw karpia. Kaszę opłucz, zalej szklanką wrzątku, dodaj łyżkę masła i zagotuj, a potem zawiń w koc lub wstaw do ciepłego piekarnika, niech sama dojdzie. Obierz i posiekaj cebulę, zeszklij ją na łyżce masła. Połącz z kaszą i grzybami, a gdy lekko przestygnie, wymieszaj z żółtkami. Farszem napełnij karpia, ułóż w brytfannie, skrop resztą masła i upiecz. Pod koniec polej rybę śmietaną przyprawioną solą oraz pieprzem.