Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Czekoladowe kokosanki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (15 głosów)

Czekoladowe kokosanki - składniki:
Czekoladowe kokosanki - sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 160°C. Dwie blachy wyłóż pergaminem. Wsyp do miseczki 18-20 dag czekolady, rozpuść w mikrofalówce lub na parze, przestudź. Ubij białka ze szczyptą soli. Powoli dodawaj cukier i wanilię, ciągle ubijając, aż piana będzie sztywna. Ostrożnie dodaj do niej stopioną czekoladę, wiórki kokosowe oraz pozostałą (startą) czekoladę. Delikatnie wymieszaj. Łyżeczką nakładaj porcje ciasta na obie blachy, zachowując odstępy pomiędzy kokosankami. Piecz ok. 20 minut, aż kokosanki będą chrupiące na wierzchu, a w środku jeszcze wilgotne. Możesz oblać je czekoladą.

Informacje o Czekoladowe kokosanki

  • Menu dnia z makaronem z kurczakiem

    Menu dnia z makaronem z kurczakiem

    usmażony dodaj orzeszki, makaron, zieloną część dymki, sos pad thai i sos rybny. Przesmażaj jeszcze kilka minut, dodaj pokrojony w paski omlet i kolendrę. Skrop sokiem z limonki i podawaj. Autor: Zuzanna Wiciejowska Czekoladowe kokosanki 25 dag czekolady deserowej startej na grubej tarce 2 białka