Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Markizy - czekoladowe bliźniaki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (18 głosów)

Markizy - czekoladowe bliźniaki - składniki:
Markizy - czekoladowe bliźniaki - sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, zawiń je w folię i włóż na 30 minut do lodówki. Łyżeczką nabieraj porcje ciasta, formuj kulki i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczaj każdą kulkę. Piecz 5-7 minut, a potem zdejmij z blachy i ostudź. Zrób krem: połam czekoladę, przełóż do rondelka, wlej śmietanę. Podgrzewaj, mieszając, aż czekolada się stopi i powstanie gładka masa. Odstaw ją, aby przestygła, a potem posmaruj spody ciastek i sklej po dwa.