Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kiełkowa sałatka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kiełkowa sałatka - składniki:
Kiełkowa sałatka - sposób przygotowania: Kiełki przepłucz w chłodnej wodzie. Miąższ awokado pokrój w niedużą kostkę. Ogórek obierz i pokrój w plasterki. Paprykę przekrój na pół, usuń nasiona, potnij w wąskie, długie słupki. Wyciśnij sok z cytryny. Wszystkie warzywa wraz z kiełkami wymieszaj w dużej misce, skrop sokiem z cytryny i oliwą. Dopraw solą i białym pieprzem do smaku. Sałatkę najlepiej przyrządzać tuż przed podaniem.
Po paru godzinach miąższ awokado ciemnieje i sałatka wygląda mniej estetycznie, choć jest nadal wyśmienita.