Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jaja w sosie pieczarkowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jaja w sosie pieczarkowym - składniki:
Jaja w sosie pieczarkowym - sposób przygotowania: Pieczarki oczyścić, pokroić w niezbyt cienkie plasterki, podsmażyć na 1 łyżce masła. Drugą łyżkę masła roztopić w rondelku, dosypać mąkę i, nie rumieniąc, zapienić. Mleko wymieszać z bulionem i wlać zimne na gorącą zasmażkę. Zagotować, stale mieszając, i gotować jeszcze ok. 2 minut. Następnie wrzucić pieczarki, obrane jaja i jeszcze ok. 3 minuty gotować.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą ze śmietaną.