Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Chuda ryba w sosie pomarańczowym
Chuda ryba w sosie pomarańczowym - składniki:
Chuda ryba w sosie pomarańczowym - sposób przygotowania:
Filety, jeśli są zamrożone lekko, rozmrażamy. Czosnek miażdżymy i nacieramy rybę. Posypujemy pieprzem i pozostałymi przyprawami. Pietruszkę siekamy bardzo drobno i posypujemy obficie filety. Układamy je w posmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekanek. Zalewamy sokiem z pomarańczy. Na wierzchu kładziemy kilka wiórek z masła. Wstawiamy do nagrzanego do 150 st. C piekarnika. Pieczemy ok. 40 min. Naczynia nie przykrywamy.
Gorące upieczone filety układamy na półmisku i natychmiast podajemy uprzednio dekorując pomarańczą. Dobrym dodatkiem jest ryż na sypko.
- cztery filety rybne
- dwa ząbki czosnku
- przyprawa prowansalska
- pieprz kajeński
- sól
- pieprz czarny
- duży pęczek pietruszki
- dwie szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
- jedna świeża pomarańcza
Gorące upieczone filety układamy na półmisku i natychmiast podajemy uprzednio dekorując pomarańczą. Dobrym dodatkiem jest ryż na sypko.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki