Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chuda ryba w sosie pomarańczowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Chuda ryba w sosie pomarańczowym - składniki:
Chuda ryba w sosie pomarańczowym - sposób przygotowania: Filety, jeśli są zamrożone lekko, rozmrażamy. Czosnek miażdżymy i nacieramy rybę. Posypujemy pieprzem i pozostałymi przyprawami. Pietruszkę siekamy bardzo drobno i posypujemy obficie filety. Układamy je w posmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekanek. Zalewamy sokiem z pomarańczy. Na wierzchu kładziemy kilka wiórek z masła. Wstawiamy do nagrzanego do 150 st. C piekarnika. Pieczemy ok. 40 min. Naczynia nie przykrywamy.
Gorące upieczone filety układamy na półmisku i natychmiast podajemy uprzednio dekorując pomarańczą. Dobrym dodatkiem jest ryż na sypko.