Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z ciecierzycy i szpinaku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa z ciecierzycy i szpinaku - składniki:
Zupa z ciecierzycy i szpinaku - sposób przygotowania: Szpinak wyjmujemy do rozmrożenia. W rondlu na rozgrzanym oleju rumienimy czosnek i cebulę (drobno posiekane) ok. 5 minut. Dodajemy kolendrę i kminek i smażymy jeszcze minutę. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę warzywną, pokrojone w kosteczkę ziemniaki i gotujemy 10 minut. Dodajemy odcedzoną i opłukaną ciecierzycę i gotujemy następne 5 minut. Dokładnie mieszamy śmietanę z mąką kartoflaną i pastą tahini i dodajemy do zupy, ciągle mieszając. Wrzucamy szpinak i doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. Gotujemy jeszcze 2 minuty, przyprawiamy dobrze solą, pieprzem i cayenne.