Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałata z nadziewanymi papryczkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałata z nadziewanymi papryczkami - składniki:
  • 4 czerwone papryczki chilli
  • 2 zielone papryczki chilli
  • 1 endywia
  • garść roszponki
  • garść rzeżuchy
  • 50 g twarożku o smaku śmietankowym
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy
  • ocet winny.
Sałata z nadziewanymi papryczkami - sposób przygotowania: Drobno siekamy szczypiorek, część odkładamy na bok, resztę mieszamy z twarożkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Myjemy papryczki, odcinamy ogonki, oczyszczamy z nasion, wypełniamy twarożkiem ze szczypiorkiem. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Ukręcamy sos z oliwy, odrobiny octu winnego, soli i pieprzu. Sałatę myjemy, osuszamy, mieszamy z rzeżuchą i polewamy sosem. Wyjmujemy z lodówki papryczki i ostrym nożem kroimy je w cienkie plasterki. Układamy na sałacie, całość posypujemy resztą posiekanego szczypiorku.