Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałata z nadziewanymi papryczkami
Sałata z nadziewanymi papryczkami - składniki:
Sałata z nadziewanymi papryczkami - sposób przygotowania:
Drobno siekamy szczypiorek, część odkładamy na bok, resztę mieszamy z twarożkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Myjemy papryczki, odcinamy ogonki, oczyszczamy z nasion, wypełniamy twarożkiem ze szczypiorkiem. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Ukręcamy sos z oliwy, odrobiny octu winnego, soli i pieprzu. Sałatę myjemy, osuszamy, mieszamy z rzeżuchą i polewamy sosem. Wyjmujemy z lodówki papryczki i ostrym nożem kroimy je w cienkie plasterki. Układamy na sałacie, całość posypujemy resztą posiekanego szczypiorku.
- 4 czerwone papryczki chilli
- 2 zielone papryczki chilli
- 1 endywia
- garść roszponki
- garść rzeżuchy
- 50 g twarożku o smaku śmietankowym
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki oliwy
- ocet winny.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki