Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Salade de chevre - sałata z kozim serem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (24 głosy)

Salade de chevre - sałata z kozim serem - składniki:
Salade de chevre - sałata z kozim serem - sposób przygotowania:

Wszystkie składniki sosu prócz oliwy wymieszać w słoiku, dodać oliwę, zakręcić słoik i wymieszać jeszcze raz. Rozgrzać piekarnik do 200 st.C. Buraki obrać, pokroić w plastry, zalać częścią sosu, odstawić. Sałaty podzielić na listki, umyć, osuszyć. Kromki posmarować masłem i ułożone posmarowaną stroną do góry wstawić do piekarnika. Wyjąć, kiedy będą złoto-brązowe. Przełożyć na drugą stronę, na każdej kromce ułożyć kawałek sera, wstawić do piekarnika. W dużej misce wymieszać sałaty z sosem. Na talerzykach układać kilka plastrów buraków, na nich - górkę sałaty. Kiedy ser się przypiecze, wyjąć grzanki i układać na sałacie. Podawać natychmiast.