Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pomidory nadziewane tuńczykiem lub anchois

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pomidory nadziewane tuńczykiem lub anchois - składniki:
Pomidory nadziewane tuńczykiem lub anchois - sposób przygotowania: Gotujemy jajka na twardo, studzimy, siekamy. Pomidory przekrawamy w poprzek na pół. Solimy, odwracamy, żeby sok wypłynął. Wydrążamy miąższ. Natkę drobno kroimy. Odsączamy tuńczyka lub anchois i rozdrabniamy. Dodajemy jajka, sól, pieprz, oliwę i majonez i ucieramy na jednolitą masę. Wsypujemy natkę, mieszamy. Napełniamy pomidory po brzegi farszem i podajemy z tostami z białego pieczywa. Możemy też zrobić farsz z sardynkami z puszki. Wówczas zamiast natki dajemy świeży estragon, a pomidorowe miseczki przed nałożeniem farszu smarujemy od wewnątrz sosem z 1 łyżki octu winnego i 1 łyżeczki musztardy.