Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pomidory nadziewane tuńczykiem lub anchois
Pomidory nadziewane tuńczykiem lub anchois - składniki:
Pomidory nadziewane tuńczykiem lub anchois - sposób przygotowania:
Gotujemy jajka na twardo, studzimy, siekamy. Pomidory przekrawamy w poprzek na pół. Solimy, odwracamy, żeby sok wypłynął. Wydrążamy miąższ. Natkę drobno kroimy. Odsączamy tuńczyka lub anchois i rozdrabniamy. Dodajemy jajka, sól, pieprz, oliwę i majonez i ucieramy na jednolitą masę. Wsypujemy natkę, mieszamy. Napełniamy pomidory po brzegi farszem i podajemy z tostami z białego pieczywa. Możemy też zrobić farsz z sardynkami z puszki. Wówczas zamiast natki dajemy świeży estragon, a pomidorowe miseczki przed nałożeniem farszu smarujemy od wewnątrz sosem z 1 łyżki octu winnego i 1 łyżeczki musztardy.
- 6 pomidorów
- 3 jajka
- natka pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka majonezu
- 1 małe pudełko tuńczyka w sosie własnym lub anchois
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki