Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pomidorki nadziewane twarożkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pomidorki nadziewane twarożkiem - składniki:
Pomidorki nadziewane twarożkiem - sposób przygotowania: Ostrym nożem ścinamy łebki pomidorków z szypułką i za pomocą łyżeczki do kawy wyjmujemy z nich pestki i miąższ. Serek mieszamy z rozgniecionym czosnkiem i ziołami - można użyć innych ziół lub kupić od razu jakiś dobry serek smakowy. Wypełniamy pomidorki twarożkiem i każdy przykrywamy listkiem bazylii. Takie bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu pomidorki podajemy do pogryzania, zanim goście usiądą do stołu, lub jako jedno z dań zimnego bufetu - pięknie wyglądają, ale znikają bardzo szybko.