Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pomidorki nadziewane twarożkiem
Pomidorki nadziewane twarożkiem - składniki:
Pomidorki nadziewane twarożkiem - sposób przygotowania:
Ostrym nożem ścinamy łebki pomidorków z szypułką i za pomocą łyżeczki do kawy wyjmujemy z nich pestki i miąższ. Serek mieszamy z rozgniecionym czosnkiem i ziołami - można użyć innych ziół lub kupić od razu jakiś dobry serek smakowy. Wypełniamy pomidorki twarożkiem i każdy przykrywamy listkiem bazylii. Takie bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu pomidorki podajemy do pogryzania, zanim goście usiądą do stołu, lub jako jedno z dań zimnego bufetu - pięknie wyglądają, ale znikają bardzo szybko.
- 15-20 malutkich pomidorków (np. koktajlowe)
- 15-20 listków bazylii
- 1 serek homogenizowany
- 2-3 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki