Makaron z brokułami
W tym czasie odcedzić makaron, dodać na patelnię z brokułami, zamieszać. Makaron podawać posypany pieprzem i parmezanem.
To jest ulubiony przepis julcii181, zobacz jej ulubione przepisy
A może coś innego?
Informacje o Makaron z brokułami
-
Menu dnia z letnimi warzywami
Bardzo szybka i lekka zupa - podawaj ją na ciepło lub zimno (jest równie pyszna), wtedy warzywa należy zmiksować bez śmietany. Udekoruj kwiatkami rumianku. Zupa z cukinii z kwiatem rumiankiem 1 kg cukinii opłukanej obranej pokrojonej w kostkę 3 szalotki grubo posiekane 500 ml wody kumin 2 ł
-
Letnie menu z nowością od Jana Niezbędnego. Folia z papierem do pieczenia 2w1
papierem do pieczenia 2w1, makaron nie przykleja się do formy i nie rozrywa podczas wykładania zapiekanki na talerze. Niezbędne produkty: 500 g makaronu 1 brokuł lub 1 opakowanie mrożonych brokułów 2 garści mrożonej marchewki z groszkiem 300 g chudej wędliny 1 papryka 1/2 puszki kukurydzy 300 g pomidorków
-
Oddaj fartucha, czyli czas na kulinarnych celebrytów?
gotowania makaronu, na co zwrócić uwagę przy kupowaniu mięsa. Przygotowując makaron z brokułami, gotuje oba składniki jednocześnie - oszczędza czas, wodę i miejsce w kuchni - świetnie, też tak robię! I zawsze zastanawiałam się, czy to nie jakieś wielkie faux pas... Podsumowując
-
"Gotuj zdrowo dla całej rodziny" - mamy przepisy z nowej książki Jamiego Olivera. A w nich np. genialne nuggetsy
, przekrój wzdłuż na pół, wydrąż wodnisty środek, a resztę pokrój w cienkie plasterki. Posiekaj drobno zioła. Wlej jogurt do cebuli z cytryną, dodaj ogórka i zioła. Odcedź makaron z brokułami, posiekaj drobno łodygę i wrzuć wszystko do miski z warzywno-jogurtowym dressingiem. Odcedź tuńczyka, rozdrobnij go i
-
Z menu detektywa
: choćby zraziki z tuńczyka i makaron z brokułami, jak w "Złodzieju kanapek". Ale przecież Montalbano nie jest zmuszony do buszowania w lodówce. Jada, i to znakomicie, w restauracji San Calogero, nigdy nie zaniedbując okazji, by spróbować czegoś nowego. W powieści "
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki