Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Fettucine Alfredo

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (20 głosów)

Fettucine Alfredo - składniki:
Fettucine Alfredo - sposób przygotowania: Ugotować makaron al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie rozgrzać masło na patelni, dodać śmietankę, chwilę gotować. Dodać parmezan, gałkę, pieprz i sól. Odcedzony makaron wrzucić na patelnię z sosem i zamieszać. Podawać z dodatkowym parmezanem do posypania.
Ten przepis można urozmaicać, podsmażając na maśle cebulkę, plasterki pieczarek, szynkę, dodając natkę pietruszki.

Informacje o Fettucine Alfredo

  • Menu dnia z makaronem w aksamitnym sosie

    Menu dnia z makaronem w aksamitnym sosie

    orzechami i czosnkiem oraz Buraczki z pomarańczami Fettucine Alfredo to prawdziwa klasyka kuchni włoskiej. Wstążki makaronu w śmietanowym sosie z pewnością zasmakują dużym i małym. Zobacz przepis na: Fettucine Alfredo Pyszne ciasto z jabłkami dla całej rodziny Zobacz przepis na: Jabłka pod migdałową

  • Pochwała prostoty

    Pochwała prostoty

    restauracji " Alfredo alla Scrofa" niedaleko Piazza Navona w Rzymie. Właściciel restauracji, Alfredo di Leilo, uraczył ich specjalnością zakładu: makaronem fettucine alfredo. Potrawa urzekła parę filmowców swoją prostotą. Makaron fettucine (szerokie wstążki) podano z sosem przygotowanym z masła

  • Pięć razy pasta - ekspresowe makarony

    Pięć razy pasta - ekspresowe makarony

    sosem. Fettucine alfredo Składniki: spory kawałek parmezanu (1/2 szklanki tartego) 400 g włoskiego makaronu fettucine (szerokie wstążki) 2 łyżki masła 3/4 szklanki kremówki gałka muszkatołowa biały pieprz sól Ugotować makaron al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym