Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Borówki z gruszkami do mięsa
Borówki z gruszkami do mięsa - składniki:
Borówki z gruszkami do mięsa - sposób przygotowania:
Składniki podaję z dużym rozrzutem, bo zależą trochę od smaku - jedni lubią więcej gruszek, inni bardziej słodkie. Borówki przebieramy, zalewamy wrzątkiem i odcedzamy. Gotujemy na wolnym ogniu około 15 min, mieszając co pewien czas drewnianą łyżką. Do rozgotowanych już lekko borówek dodajemy obrane i pokrojone na kawałki gruszki i gotujemy następne 10 - 15 min. Wsypujemy cukier i gotujemy jeszcze ok. 10 minut, aż cukier zupełnie się rozpuści. Borówki zawierają bardzo dużo pektyn, nie powinniśmy się więc martwić, gdy są bardzo rzadkie - zgęstnieją w słoikach.
Bez ściemy - ciasto z całymi gruszkami
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki