Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Carpaccio z rukolą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Carpaccio z rukolą - składniki:
Carpaccio z rukolą - sposób przygotowania: Parmezan kroimy w cieniutkie płatki, tak samo grzyby, które skrapiamy od razu sokiem z cytryny. Seler cienko kroimy. Przyrządzamy sos: sok z cytryny mieszamy z solą, ucierając dolewamy oliwę. Mięso delikatnie układamy na półmisku lub na talerzach. Posypujemy selerem, parmezanem i grzybami. Układamy listki rukoli (jeśli są większe, kroimy w kawałki) i polewamy sosem. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
Carpaccio, czyli wołowinę lub cielęcinę pokrojoną w cieniuteńkie plastry, można kupić w supermarketach.