Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Carpaccio z marynowanej wołowiny
Carpaccio z marynowanej wołowiny - składniki:
Carpaccio z marynowanej wołowiny - sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na marynatę wymieszać i włożyć w nią mięso na co najmniej 2 godziny. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju i obsmażyć mięso w całości, krótko z każdej strony. Szybko schłodzić. Wstawić do zamrażarki na 2 godz. Kroić bardzo cienkie plasterki w poprzek włókien i układać na talerzach, zakrywając je w całości czerwonymi plasterkami z ciemnym brzegiem. Polać oliwą z oliwek, posypać grubo mielonym pieprzem. Parmezan pokroić bardzo cienko, używając obieraczki do warzyw. Plasterkami sera posypać mięso. Podawać z kawałkiem cytryny.
- 400 g polędwicy wołowej ze środkowej części
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- cytryna
- 50 g parmezanu
- świeżozmielony pieprz
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sok z cytryny
- 2 utarte ząbki czosnku
- szczypta ostrej
- kruszonej papryki
- łyżka posiekanego świeżego tymianku
- łyżka posiekanego świeżego rozmarynu
- sól
- pieprz
A może coś innego?
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki