Tarta z gruszkami
- 30 dag ciasta francuskiego
- 1 puszka gruszek (45 dag). Krem czekoladowy: 1 budyń czekoladowy
- 2 cukry waniliowe (3
- 2 dag)
- 450 ml mleka
- 10 dag śmietanki 36-procentowej
- 1 łyżka kakao w proszku
Informacje o Tarta z gruszkami
-
Menu dnia z włoskim omletem
pomysł na wykorzystanie resztek z poprzedniego obiadu. Zobacz przepis na omlet frittata Tarta z gruszkami i budyniowym kremem czekoladowym. Dzięki wykorzystaniu gotowego ciasta francuskiego, jej przygotowanie zajmie Ci mniej czasu. Zobacz przepis na tartę z gruszkami .
-
Menu dnia z plackami ziemniaczanymi
przepis na tartę z gruszkami
-
Jesienne menu dnia bez mięsa - w sam raz na przyjęcie
przepadasz za słodko-słonymi potrawami, wypróbuj na przykład nasz przepis na zapiekankę brokułową z kurczakiem (wideo znajdziesz na samym dole slajdu). Tarta z gruszkami i gorgonzolą Ciasto: 200 g mąki 1 jajko 100 g masła szczypta soli mąka do podsypania ciasta Farsz: 3 dojrzałe gruszki 200 g sera
-
Menu z gruszkowo-migdałową tartą na deser
[Taniec z garami] Zachwycająca, złocista tarta z gruszkami i imbirem to świetne zwieńczenie obiadu. Jeśli nie przepadasz za gruszkami, możesz dodać do niej także jabłka, a w sezonie brzoskwinie, wiśnie lub jagody (można użyć mrożonych). Tarta z gruszkami i migdałami 1 szklanka mąki pszennej 1/2
-
Gruszki na słodko i słono
sosem i posyp orzechami laskowymi. Autor: Zuzanna Wiciejowska Słodka gruszka i wyrazisty w smaku ser gorgonzola to zgrana para. Świetnie pasują do nich także posiekane orzechy włoskie. Jeśli wolisz coś bez glutenu, wypróbuj przepis na gruszki nadziewane gorgonzolą . Tarta z gruszkami i gorgonzolą
-
Tarta na start
temperatury 210°C. (1 porcja - 496 kcal). Przepis: Lubię Gotować Tarta grzechu warta Jak zrobić tartę z gruszkami i gorgonzolą?
-
Śliwki kreatywnie - siedem nowych przepisów
200 st. C i piecz około 35-45 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wbita w ciasto po wyjęciu będzie sucha. Rada: korzenne wino pozostałe po gotowaniu śliwek można przechowywać w lodówce i wykorzystać ponownie przy następnej okazji, - np. z innymi owocami - do tarty z gruszkami w czerwonym winie
-
Ciasta ze śliwkami - jak marzenie!
momentu, gdy wykałaczka wbita w ciasto po wyjęciu będzie sucha. Rada: korzenne wino pozostałe po gotowaniu śliwek można przechowywać w lodówce i wykorzystać ponownie przy następnej okazji, - np. z innymi owocami - do tarty z gruszkami w czerwonym winie. Niewykorzystaną kruszonkę przełóż do pojemnika i
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki