Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ogórki z chrzanem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (12 głosów)

Ogórki z chrzanem - składniki:
Ogórki z chrzanem - sposób przygotowania: Połowę liści chrzanu, wiśni, dębu i kopru ułóż na dnie kamiennego garnka. Czosnek obierz z łupinek. Ogórki umyj i razem z czosnkiem włóż do garnka. Chrzan oczyść, pokrój na kawałki i dołóż do ogórków. Resztę kopru i liści ułóż na ogórkach. Wrzuć do garnka kolendrę, pieprz i ziele angielskie. Zagotuj wodę z solą. Lekko przestudzoną, ale wciąż gorącą zalewę wlej do garnka. Przykryj czystym talerzykiem i przyciśnij czymś ciężkim (np. kamieniem). Po 5-7 dniach ogórki są gotowe.