Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rosbef po luizjańsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Rosbef po luizjańsku - składniki:
Rosbef po luizjańsku - sposób przygotowania: Wymieszaj (oddzielnie) składniki obu przypraw. Mięso opłucz, osusz, obtocz dokładnie w jednej lub drugiej przyprawie (możesz także użyć pół na pół pastrami i przyprawy z bagien Luizjany). Dociśnij przyprawę do mięsa, przykryj i włóż na całą dobę do lodówki. Teraz możesz zabrać surowe mięso na piknik, pokroić je w plastry i upiec na grillu. Możesz też obsmażyć mięso na oliwie, a potem włożyć je na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C, wówczas mięso będzie krwiste. Jeśli wolisz bardziej wysmażone, pozostaw je w piekarniku jeszcze kilka minut. Po ostudzeniu pokrój w cienkie plastry i zabierz ze sobą na piknik.