Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Orzechy marynowane

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Orzechy marynowane - składniki:
Orzechy marynowane - sposób przygotowania: Orzechy dokładnie wypłucz i zalej litrem wody (powinny być przykryte). Dodaj sól i odstaw na 12 godzin (co najmniej). Potem odcedź, ponownie wypłucz i odkładnie osusz papierowym ręcznikiem. Orzechy przełóż do wysterylizowanych słoików. Do rondla wlej ocet, zagotuj i dodaj przyprawy: goździki, pieprz i cynamon. Odstaw do przestygnięcia. Łyżką cedzakową wyjmij cynamon i włóż po kawałku do każdego słoja. Ciepłym octem zalej orzechy i odstaw w suche, chłodne miejsce na 2-3 tygodnie. Nie martw się, jeśli zalewa zmętnieje, gdyż po kilku dniach ponownie się sklaruje. Orzechy trzeba zjeść w ciągu 3 miesięcy - pasują do serów i pieczonej wieprzowiny
Kulki mocy - zyskaj super moce przed maratonem

Informacje o Orzechy marynowane

  • Co jeść, by poprawić nastrój?

    Co jeść, by poprawić nastrój?

    ten składnik, są bardziej podatne na depresję. Pożądane są więc tłuste ryby, owoce morza, tofu, orzechy oraz niektóre oleje roślinne (lniany, rzepakowy i archaidowy), które mogą zapewnić odpowiednią ilość kwasu Omega - 3.   Łosoś w imbirze i cytryny Sezamowe kostki Tobasu Orzechy

  • Przetwory na dodatek (do mięs, ryb i serów)

    Przetwory na dodatek (do mięs, ryb i serów)

    drzewa. Orzechy marynowane 0,5 kg orzechów włoskich 4 łyżki soli 600 ml białego octu winnego 2 laski cynamonu 6 goździków kilka ziarenek kolorowego pieprzu Orzechy dokładnie wypłucz i zalej litrem wody (powinny być przykryte). Dodaj sól i odstaw na 12 godzin (co najmniej). Potem odcedź, ponownie