Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Naleśniki gruszkowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (6 głosów)

Naleśniki gruszkowe - składniki:
Naleśniki gruszkowe - sposób przygotowania: Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj z cukrem. W oddzielnej miseczce wymieszaj maślankę, jajka i masło. Wsyp suche składniki, wymieszaj. Przygotuj karmelowe gruszki: owoce pokrój na cząstki, posmaruj z obu stron masłem i oprósz cukrem. Smaż na teflonowej patelni, aż się skarmelizują. Na drugiej patelni usmaż naleśniki z przygotowanego ciasta. Podawaj z gruszkami.
Uwaga: możesz także dodać karmelowe gruszki wprost do ciasta naleśnikowego i usmażyć razem.
Ażurowe naleśniki na słono