Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z tamarillo i indykiem
Sałatka z tamarillo i indykiem - składniki:
Sałatka z tamarillo i indykiem - sposób przygotowania:
Wymieszaj wszystkie składniki sosu. Obierz mango, pokrój w cząstki. Tamarillo sparz wrzącą wodą, obierz i pokrój w cząstki. Mango i tamarillo ułóż w salaterce. Oba rodzaje zielonej sałaty porwij na kawałki, wymieszaj z niewielką ilością sosu, ułóż na owocach. Na tej warstwie ułóż plastry piersi indyczej, udekoruj sałatą radicchio. Polej resztą sosu, posyp uprażonymi płatkami migdałowymi.
- 4 tamarillo
- 2 dojrzałe mango
- po 8-10 liści dwóch gatunków zielonej sałaty (np. dębowej i masłowej)
- 4 liście radicchio
- 25 dag wędzonej piersi indyczej pokrojonej w cienkie plastry
- 1 czubata łyżka uprażonych płatków migdałowych
Sos: - 1/2 szklanki oleju (najlepiej orzechowego)
- 2-3 łyżki octu z białego wina
- 5-6 łyżek obranych i posiekanych migdałów
- sól
- pieprz do smaku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki