Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Lody mango z Kenii
Lody mango z Kenii - składniki:
Lody mango z Kenii - sposób przygotowania:
Rozgnieć mango widelcem na gładką masę. Ubij śmietanę z cukrem. Wymieszaj mango ze skórką cytrynową, mlekiem i solą, dodaj ubitą śmietanę. Przełóż do miseczki i zamrażaj przez 6 godzin, co jakiś czas mieszając. Zrób sos rumowy: wymieszaj sok ananasowy z cukrem, podgrzewaj, aż zrobi się syrop. Dodaj rum, wymieszaj, ostudź. Ananasa obierz, pokrój w kostkę. Polej sosem rumowym, odstaw na kilka godzin. Z masy lodowej uformuj kulki łyżką do lodów, ułóż je w kieliszkach do wina, posyp ananasami i pistacjami.
- 4-5 dojrzałych mango (obranych i bez pestki)
- 1 szklanka gęstej śmietany tortowej (36-proc.)
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki cienko obranej skórki cytrynowej pokrojonej w paseczki
- 1/2 szklanki mleka skondensowanego
- 1/2 łyżeczki soli
Sos rumowy: - 1 szklanka ananasowy">soku ananasowego (z puszki)
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki białego rumu
- 1 ananas
- pistacje do dekoracji
Najprostsze lody bananowe. Wystarczy jeden składnik!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki