Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tabbuleh (kuskus z warzywami)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (8 głosów)

Tabbuleh (kuskus z warzywami) - składniki:
Tabbuleh (kuskus z warzywami) - sposób przygotowania: Kaszkę kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu (zalej wrzącą wodą i odstaw na minutę do napęcznienia, a następnie rozkrusz widelcem). Dodaj niezbyt drobno posiekaną natkę, pokrojone w kostkę pomidory i ogórek. Przypraw do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy (jeśli chcesz, możesz dodać więcej lub mniej oliwy, to zależy od uznania).

Informacje o Tabbuleh (kuskus z warzywami)

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Tabbuleh z drobno pokrojonym ogórkiem i pomidorem przywoła na myśl wakacje w ciepłych krajach. Tak przyrządzony kuskus świetnie nadaje się jako dodatek do pieczonych mięs lub jako lekkie danie do zabrania do pracy. Zobacz przepis na tabbuleh - kuskus z warzywami Pulpeciki w nieco innym wydaniu