Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Udka kurczaka po meksykańsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (23 głosy)

Udka kurczaka po meksykańsku - składniki:
Udka kurczaka po meksykańsku - sposób przygotowania: Natrzyj udka solą i pieprzem, zrumień na rozgrzanym tłuszczu, ułóż w żaroodpornym naczyniu, a na pozostałym na patelni oleju przesmaż plastry cebuli i posiekany czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy, posiekane pomidory wraz z zalewą, wino i fasolę. Mieszając, zagotuj i przypraw sos do smaku, po czym polej nim udka. Nakryj naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Po wyjęciu posyp potrawę natką pietruszki. Podawaj z pieczywem lub ryżem i miską kolorowych sałat