Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Lombinho (grillowane polędwiczki wieprzowe po brazylijsku)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (19 głosów)

Lombinho (grillowane polędwiczki wieprzowe po brazylijsku) - składniki:
  • 1 kg polędwiczek wieprzowych
  • 2 cebule
  • 5 obranych ząbków czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 100 ml oleju
  • sól i pieprz
Lombinho (grillowane polędwiczki wieprzowe po brazylijsku) - sposób przygotowania: Polędwiczki pokrój w plasterki o grubości 3 cm. Natrzyj solą i pieprzem. Zmiksuj wszystkie pozostałe składniki, a następnie wlej powstałą marynatę do mięsa. Wymieszaj i wstaw na 3 godziny do lodówki, a potem upiecz na grillu.