Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Farofa (przekąska z boczku, jajka i cebuli)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (8 głosów)

Farofa (przekąska z boczku, jajka i cebuli) - składniki:
  • 25 dag farinha de mandioca (specjalna mąka z suszonego manioku ale nie tapioca!) lub tartej bułki
  • 5 dag pokrojonego w kostkę boczku
  • 1 jajko
  • 1 cebula
Farofa (przekąska z boczku, jajka i cebuli) - sposób przygotowania: Boczek smaż na małym ogniu, aż wytopi się tłuszcz i powstaną chrupiące skwarki. Wtedy dodaj cebulę, jajko i mąkę. Wymieszaj jak jajecznicę i posól do smaku.
Czy te jajka są świeże? Przetestuj je!