Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Arroz branco (biały ryż po brazylijsku)
Arroz branco (biały ryż po brazylijsku) - składniki:
Arroz branco (biały ryż po brazylijsku) - sposób przygotowania:
Ryż wsyp na sitko, dokładnie umyj pod bieżącą zimną wodą. Pozostaw, aby odciekł. W tym czasie zeszklij w rondlu cebulę i czosnek. Wsyp ryż, mieszając podgrzewaj, aż ryż nabierze złotego koloru. Wlej tyle wrzącej wody, aby sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię ryżu. Gotuj na małym ogniu, aż cała woda odparuje.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki