Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Argentyńskie gnocchi
Argentyńskie gnocchi - składniki:
Argentyńskie gnocchi - sposób przygotowania:
Zagotuj mleko. Powoli, ciągle mieszając drewnianą łyżką, wsypuj kaszę mannę. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj masło, pół szklanki parmezanu, śmietanę, orzechy, szczyptę gałki i żółtka. Wymieszaj, posól. Masę rozsmaruj na stolnicy, wytnij kółeczka (np. szklanką), posyp resztą parmezanu. Gnocchi ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, piecz na złoty kolor w temp. 175°C (20 minut).
- 4 szklanki mleka
- 1.5 szklanki kaszy manny
- 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę masła
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- 3/4 szklanki startego parmezanu
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów pecan lub włoskich
- sól
- gałka muszkatołowa
- 2 żółtka
A może coś innego?
Informacje o Argentyńskie gnocchi
-
Gnocchi, czyli włoskie kopytka
. Argentyńskie gnocchi Składniki: 4 szklanki mleka 1.5 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 3/4
-
Ciepła kolacja z kaszą
manny). Argentyńskie gnocchi 4 szklanki mleka 1,5 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 3/4 szklanki startego parmezanu 1/2 szklanki posiekanych orzechów pecan lub włoskich sól gałka muszkatołowa 2 żółtka Zagotuj mleko. Powoli, ciągle
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki