Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Argentyńskie gnocchi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (10 głosów)

Argentyńskie gnocchi - składniki:
Argentyńskie gnocchi - sposób przygotowania: Zagotuj mleko. Powoli, ciągle mieszając drewnianą łyżką, wsypuj kaszę mannę. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj masło, pół szklanki parmezanu, śmietanę, orzechy, szczyptę gałki i żółtka. Wymieszaj, posól. Masę rozsmaruj na stolnicy, wytnij kółeczka (np. szklanką), posyp resztą parmezanu. Gnocchi ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, piecz na złoty kolor w temp. 175°C (20 minut).

Informacje o Argentyńskie gnocchi

  • Gnocchi, czyli włoskie kopytka

    Gnocchi, czyli włoskie kopytka

    . Argentyńskie gnocchi Składniki: 4 szklanki mleka 1.5 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 3/4

  • Ciepła kolacja z kaszą

    Ciepła kolacja z kaszą

    manny). Argentyńskie gnocchi 4 szklanki mleka 1,5 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 3/4 szklanki startego parmezanu 1/2 szklanki posiekanych orzechów pecan lub włoskich sól gałka muszkatołowa 2 żółtka Zagotuj mleko. Powoli, ciągle