Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

BLT (kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (12 głosów)

BLT (kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem) - składniki:
  • Pasta z awokado:
  • 1/4 dojrzałego awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego (niekoniecznie)
    Sandwicz: 4 plasterki bekonu
  • 4 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
  • 6 listków sałaty rzymskiej lub lodowej
  • 1 pomidor pokrojony w cząstki
  • 4 cienkie cząstki czerwonej cebuli (niekoniecznie)
BLT (kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem) - sposób przygotowania: Zmiksuj wszystkie składniki pasty awokado. Wysmaż bekon na suchej patelni, osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Zrumień w tosterze kromki chleba, dwie posmaruj pastą z awokado. Obłóż sałatą, pomidorem, cebulą i bekonem, przykryj pozostałymi kromkami chleba.

Informacje o BLT (kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem)

  • Kanapki z różnych stron świata

    zdrowa, choć tłusta, pasta z awokado. BLT (kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem) Pasta z awokado: 1/4 dojrzałego awokado 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego (niekoniecznie) Sandwicz: 4 plasterki bekonu 4 kromki pełnoziarnistego chleba