Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kokosowa wołowina
Kokosowa wołowina - składniki:
Kokosowa wołowina - sposób przygotowania:
Przygotuj curry: upraż kolejno (nie razem!) kolendrę, kumin, koper i kozieradkę. Zmiel w blenderze z cynamonem, goździkami i kardamonem, dodaj chili i mąkę ryżową. Nakłuj mięso szpikulcem, włóż do rondla i dodaj wszystkie składniki oprócz gęstego mleka i margaryny. Przykryj i gotuj do miękkości (2 godziny). Odkryj, dodaj gęste mleko, gotuj 15 minut. Mięso wyjmij, sos gotuj do zgęstnienia. Mięso usmaż na margarynie, pokrój i podawaj z sosem.
- Curry cejlońskie:
- 1 szklanka kolendry
- 1/2 szklanki kuminu
- 1 łyżka kopru włoskiego
- po 1 łyżeczce kozieradki
- goździków i kardamonu
- kawałek cynamonu
- 2 łyżki suszonych listków curry
- 2 łyżeczki chili w proszku
- 2 łyżki mączki ryżowej
Oraz: - 1.5 kg wołowiny zrazowej
- 2 posiekane cebule
- 6 posiekanych ząbków czosnku
- 1 łyżka posiekanego imbiru
- kawałek cynamonu
- 10 listków curry
- łodyga trawy cytrynowej
- 3 łyżki curry (składniki wyżej)
- 1/2 łyżeczki kozieradki
- po 100 ml octu winnego i rozpuszczonej pasty tamaryndowej
- 2 szklanki rzadkiego mleka kokosowego i 1 szklanka gęstego
- 1 łyżeczka kurkumy
- chili
- sól
- 2 łyżki margaryny
Zrazy zawijane, czyli pakunek ze spodziewajką
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki