Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kokosowa wołowina

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Kokosowa wołowina - składniki:
Kokosowa wołowina - sposób przygotowania: Przygotuj curry: upraż kolejno (nie razem!) kolendrę, kumin, koper i kozieradkę. Zmiel w blenderze z cynamonem, goździkami i kardamonem, dodaj chili i mąkę ryżową. Nakłuj mięso szpikulcem, włóż do rondla i dodaj wszystkie składniki oprócz gęstego mleka i margaryny. Przykryj i gotuj do miękkości (2 godziny). Odkryj, dodaj gęste mleko, gotuj 15 minut. Mięso wyjmij, sos gotuj do zgęstnienia. Mięso usmaż na margarynie, pokrój i podawaj z sosem.
Zrazy zawijane, czyli pakunek ze spodziewajką