Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chili jarskie z fasolą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Chili jarskie z fasolą - składniki:
Chili jarskie z fasolą - sposób przygotowania: Fasolę czerwoną i czarną przebierz, namocz na noc (każdy gatunek oddzielnie), usuń ziarna pływające na wierzchu, opłucz. W osobnych garnkach zalej każdy gatunek fasoli zimną wodą, do każdego garnka włóż cebulę naszpikowaną goździkami i listkiem laurowym. Gotuj, aż fasola będzie półmiękka. Posiekaną cebulę zeszklij z czosnkiem na oleju, dodaj oba gatunki odcedzonej fasoli (listek i cebulę z goździkami wyrzuć), przyprawy i czekoladę. Koncentrat wymieszaj z 3 szklankami wody z fasoli i wlej do garnka. Wymieszaj i duś na małym ogniu, aż fasola będzie miękka, a sos gęsty.