Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Chili jarskie z fasolą
Chili jarskie z fasolą - składniki:
Chili jarskie z fasolą - sposób przygotowania:
Fasolę czerwoną i czarną przebierz, namocz na noc (każdy gatunek oddzielnie), usuń ziarna pływające na wierzchu, opłucz. W osobnych garnkach zalej każdy gatunek fasoli zimną wodą, do każdego garnka włóż cebulę naszpikowaną goździkami i listkiem laurowym. Gotuj, aż fasola będzie półmiękka. Posiekaną cebulę zeszklij z czosnkiem na oleju, dodaj oba gatunki odcedzonej fasoli (listek i cebulę z goździkami wyrzuć), przyprawy i czekoladę. Koncentrat wymieszaj z 3 szklankami wody z fasoli i wlej do garnka. Wymieszaj i duś na małym ogniu, aż fasola będzie miękka, a sos gęsty.
- po 25 dag fasoli czarnej i czerwonej
- 2 całe cebule
- kilka goździków
- 2 listki laurowe
- 2 cebule pokrojone w kostkę
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 50 ml oleju
- 4 dag przyprawy chili
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 2 łyżeczki kuminu
- 1 łyżka oregano
- 1 puszka koncentratu pomidorowego (160 g)
- sól
- pieprz czarny i kajeński
- 2 kawałeczki gorzkiej czekolady
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki