Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Lody mango z miętą
Lody mango z miętą - składniki:
Lody mango z miętą - sposób przygotowania:
Mango wymieszaj z 1/2 szklanki cukru, przykryj i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia przełóż mango z powstałym cukrowym syropem do rondelka, podgrzewaj 5 minut na małym ogniu. Zdejmij, ostudź. Zmiksuj mango w syropie, dodaj sok z limonki i zmiksuj jeszcze raz. Przykryj i odstaw na godzinę. Zagotuj mleko ze śmietaną, ostudź. Wymieszaj ze zmiksowanymi owocami, resztą cukru i olejkiem. Zamroź, co jakiś czas mieszając. Uformuj kulki łyżką do lodów, posyp czipsami kokosowymi i miętą.
Najprostsze lody bananowe. Wystarczy jeden składnik!
A może coś innego?
Informacje o Lody mango z miętą
-
Mango
barwa. Najlepsze mango to takie, które przybrało już lekko czerwoną barwę. Zobacz także: Kokosowe placuszki z mango Rożki z mango i krewetkami Pudding mango Lody mango z
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki