Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Lody mango z miętą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (7 głosów)

Lody mango z miętą - składniki:
Lody mango z miętą - sposób przygotowania: Mango wymieszaj z 1/2 szklanki cukru, przykryj i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia przełóż mango z powstałym cukrowym syropem do rondelka, podgrzewaj 5 minut na małym ogniu. Zdejmij, ostudź. Zmiksuj mango w syropie, dodaj sok z limonki i zmiksuj jeszcze raz. Przykryj i odstaw na godzinę. Zagotuj mleko ze śmietaną, ostudź. Wymieszaj ze zmiksowanymi owocami, resztą cukru i olejkiem. Zamroź, co jakiś czas mieszając. Uformuj kulki łyżką do lodów, posyp czipsami kokosowymi i miętą.
Najprostsze lody bananowe. Wystarczy jeden składnik!

Informacje o Lody mango z miętą

  • Mango

    Mango

    barwa. Najlepsze mango to takie, które przybrało już lekko czerwoną barwę. Zobacz także: Kokosowe placuszki z mango Rożki z mango i krewetkami Pudding mango Lody mango z