Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tajskie pierożki z sosem z kolendry

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (11 głosów)

Tajskie pierożki z sosem z kolendry - składniki:
Tajskie pierożki z sosem z kolendry - sposób przygotowania: Wymieszaj w misce składniki nadzienia, przypraw i wstaw na noc do lodówki. Na każdy płat ciasta nakładaj po czubatej łyżce nadzienia. Zwilż wodą brzegi won tonów, zaciśnij je ponad nadzieniem, tak aby powstały sakiewki. Pierożki układaj na pergaminie oprószonym mąką kukurydzianą. Wymieszaj w misce składniki sosu, przypraw do smaku solą i pieprzem. W szerokim rondlu porcjami rozgrzewaj olej, wkładaj pierogi płaską stroną do dołu i smaż je około minuty. Gdy zrobią się złote, wlej trochę wody i przykryj rondel. W ten sposób pierogi ugotują się w parze (3 minuty na średnim ogniu). Podawaj z sosem.

Informacje o Tajskie pierożki z sosem z kolendry

  • Walentynkowe menu

    Walentynkowe menu

    owocowym.   Przepis: Agnieszka Kręglicka Ze względu na swój niesamowity smak i aromat kolendra stanowiła składnik wielu eliksirów miłości. Podawano ją na przykład namoczoną w czerwonym winie, co miało pobudzać wybrankę lub wybranka.   Tajskie pierożki z sosem z kolendry Nadzienie: 1/4

  • Orientalne, pikantne, chrupiące - pierożki z różnych stron świata

    Orientalne, pikantne, chrupiące - pierożki z różnych stron świata

    . Dodaje się ją np. do zup, sosów czy różnego rodzaju farszów. Tajskie pierożki z sosem z kolendry Nadzienie: 1/4 szklanki posiekanych dymek 50 dag mielonej wieprzowiny 2 łyżeczki startego imbiru 1 posiekana czerwona papryka 2/3 szklanki poszatkowanej kapusty 1 zmiażdżony ząbek czosnku 1/4