Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kurczak po tajsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (34 głosy)

Kurczak po tajsku - składniki:
Kurczak po tajsku - sposób przygotowania: W woku podgrzej olej (musi być dobrze rozgrzany, ale nie wolno go przypalić!). Piersi kurczaka pokrój na małe kawałki (2 cm x 2 cm). W osobnym naczyniu przygotuj ciasto: do mąki dodaj kurkumę, jajko, imbir, curry i chili, a następnie sól i sos rybny oraz wodę. Ciasto musi być gładkie i nieco bardziej gęste niż na naleśniki. Jeśli będzie zbyt gęste, dodaj trochę wody, gdy zbyt luźne - nieco mąki. Następnie kawałki kurczaka zanurzaj w naczyniu, tak aby pokryły się niezbyt grubą warstwą ciasta, i wrzucaj do rozgrzanego oleju. Smaż do uzyskania złocistego koloru, osącz na kawałku gazy. Gdy olej nabierze zbyt ciemnej barwy, wylej go i użyj nowego. Danie jest pyszne na gorąco i na zimno. Uwaga: piekielnie ostre! Jeśli chcesz, aby było łagodniejsze, dodaj po prostu mniej przypraw i skosztuj pierwszego usmażonego kawałka kurczaka.

Informacje o Kurczak po tajsku

  • Kurczak po tajsku - 6 przepisów

    <strong>Kurczak</strong> po <strong>tajsku</strong> - 6 przepisów

    Pad thai to jedno z najbardziej znanych na świecie dań kuchni tajskiej. Oprócz kurczaka można dodać do niego krewetki lub pokrojone w kostkę tofu. Instrukcję jego przyrządzenia w wersji wideo znajdziesz poniżej przepisu. Pad thai 300 g makaronu ryżowego wstążki 2 jajka 2 piersi z kurczaka 2

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Słodka surówka z marchewki z dodatkiem jabłka i ananasa. Na pewno zjedna sobie uznanie młodszych domowników. Zobacz przepis na surówkę z marchewki, jabłka i ananasa Pikantne pałki z kurczaka, marynowane w sosie chili, ziarnach kolendry i kurkumie. Podawaj je z ryżem oraz cząstkami limonki. Zoba

  • Gazetka Biedronka ważna od 24 stycznia 2019 roku - wybierzcie się po tańsze mięso i ryby

    Gazetka Biedronka ważna od 24 stycznia 2019 roku - wybierzcie się po tańsze mięso i ryby

    proponuje całkiem spory zestaw artykułów spożywczych. Są tam pierożki Dim Dim lub Gyoza z mięsami albo warzywami po 5,99 zł/opakowanie, kurczaki po tajsku i sajgonki, a także makarony Udon, Ramen, ryżowy, oleje do woka i szeroki wybór sosów. A także ryż do sushi, jaśminowy, basmati i cała masa przypraw

  • Co pomaga w trawieniu, zmniejsza apetyt i chroni przed bakteriami? Zdrowe kulinarne nawyki z różnych części świata

    Co pomaga w trawieniu, zmniejsza apetyt i chroni przed bakteriami? Zdrowe kulinarne nawyki z różnych części świata

    . W państwach, w których jest wysokie spożycie ostrych przypraw, zaobserwowano mniejszy odsetek zawałów serca. Wynika to z tego, że pikantne papryczki obniżają negatywne skutki działania złego cholesterolu i ciśnienie krwi. Kurczak po tajsku z orzechami nerkowca W krajach azjatyckich, takich jak