Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Yakitori z kurczaka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (20 głosów)

Yakitori z kurczaka - składniki:
Yakitori z kurczaka - sposób przygotowania: Podziel udko na 12 równych kawałków, pora pokrój na ukośne plasterki. Namocz w zimnej wodzie drewniane szpadki do szaszłyków. Na każdą szpadkę nabijaj na przemian kurczaka (po trzy kawałki) i pora (po dwa plasterki). Szaszłyki usmaż na tłuszczu, co jakiś czas polewając je sosem.

Informacje o Yakitori z kurczaka

  • Sezonowe dania na lato

    Sezonowe dania na lato

    . Mamy, więc yakitori (smażony kurczak) albo tacoyaki (ośmiornica smażona w cieście). Okonomomiyaki znaczy "smaż, co lubisz", a w praktyce przepis można modyfikować według preferencji tak, jak pizzę.   Okonomiyaki 1 szklanka mąki 5 g proszku do pieczenia 1,5 szklanki bulionu dashi