Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizaæ

Yakitori z ³ososia (szasz³yki)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (10 g³osów)

Yakitori z ³ososia (szasz³yki) - sk³adniki:
Yakitori z ³ososia (szasz³yki) - sposób przygotowania: Filet z ³ososia op³ucz i osusz, pokrój na d³ugie, w±skie paski. Namocz w zimnej wodzie 4 d³ugie szpadki do szasz³yków. Przygotuj sos, mieszaj±c wszystkie sk³adniki. Paski miêsa ³ososia nadziewaj na szpadki jak harmonijkê. Usma¿ na rozgrzanym oleju, co jaki¶ czas skrapiaj±c sosem. Na osobnej patelni upra¿ sezam (bez t³uszczu). Posyp szasz³yki, od razu podawaj.